Annons
Nyheter

Ukrainsk helikopter nedskjuten

Pro-ryska rebeller har skjutit ned en ukrainsk militärhelikopter i öst. Minst 14 soldater har dödats, uppger AFP med hänvisning till uppgifter från landets tillförordnade president Oleksandr Turtjynov.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2014

nligt ryska nyhetsbyrån Interfax är det de så kallade självförsvarsstyrkorna som skjutit ned helikoptern i en by nära Slovjansk. Militära sammandrabbningar pågår nu i byn och flera civila hem står i lågor, uppger självförsvarsstyrkornas högkvarter.

– Jag har just fått information om att terroristerna har använt ryska robotar för att skjuta ned helikoptern nära Slovjansk, säger Turtjynov enligt Reuters.

Annons

Helikoptern hade transporterat soldater för militär avlösning, enligt Turtjynov.

En av de som dödats var en ukrainsk armégeneral, skriver Reuters.

Attacken mot helikoptern utfördes vid byn Mandrytjino. Strider ska också pågå i byn Semyonovka och runt järnvägsstationen i Slovjansk, skriver Interfax med hänvisning till uppgifter från självförsvarsstyrkorna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons