Annons

Ukraina beställer 100 pansarfordon från Polen

Ukraina • Publicerad 1 april 2023
Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal vid ett möte med Polens premiärminister Mateusz Morawiecki i maj i fjol. Arkivbild.
Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal vid ett möte med Polens premiärminister Mateusz Morawiecki i maj i fjol. Arkivbild.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

Ukraina har beställt 100 pansarfordon av typen Rosomak som tillverkas i Polen på licens från Finland, meddelar Polens premiärminister.

– Jag kommer med en order som lades i går av premiärminister Denys Sjmyhal på 100 Rosomak som kommer att tillverkas här, säger Mateusz Morawiecki under ett besök på Rosomaks tillverkningsanläggning i den polska staden Siemianowice Slaskie.

Annons

Ordern kommer att finansieras genom medel som Polen har fått från EU och pengar som Ukraina fått från USA, enligt premiärministern.

Han uppgav inte vad kontraktet är värt i pengar.

USA och andra allierade har försett Ukraina med bland annat finansiering och vapen sedan Ryssland invaderade landet i februari 2022.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons