Annons
Nyheter

UD: Fritt fram för Finlandsresor

Coronaviruset • Publicerad 21 september 2020
Svenskar avråds inte längre från att resa till Finland. Arkivbild.
Svenskar avråds inte längre från att resa till Finland. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Från och med i dag är det återigen fritt fram att semestra i Finland. Utrikesdepartementet häver avrådan från icke nödvändiga resor till grannlandet i öst, enligt ett pressmeddelande.

Nyligen blev det klart att svenskar tillåts resa in i Finland utan att tvingas till obligatorisk isolering, något som enligt UD vägts in i den nya bedömningen. Finland ändrade landets gränsvärden för smittspridning, vilket innebär att resenärer från Sverige från och med i lördags är välkomna.

Annons

UD:s nya beslut innefattar även Slovakien, som även de avskrivit kraven på karantän och covid-19-test för svenska medborgare.

UD har i tidigare hävt avrådan för resor till Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

Resor utanför EU avråds alltjämt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons