Annons
Nyheter

UD förlänger reseavrådan

Utrikesdepartementet förlänger avrådan från alla icke-nödvändiga resor till Estland, Irland och Lettland till och med den 2 december.
Coronaviruset • Publicerad 18 november 2020
Reseavrådan till bland annat Irland förlängs. Arkivbild
Reseavrådan till bland annat Irland förlängs. ArkivbildFoto: Wiktor Nummelin/TT

"UD bedömer att det sedan den senaste översynen inte har skett förändringar i de aktuella länderna som motiverar att avrådan från icke nödvändiga resor hävs", heter det i ett pressmeddelande.

I ett tidigare beslut har UD hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

Tidigare beslut om avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet gäller fortfarande till och med 31 januari 2021.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons