Annons
Nyheter

Tysk minister strandad efter flygstrul

Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock blev fast i Abu Dhabi sedan regeringsplanet fått tekniska problem. Incidenten har väckt nytt liv i diskussionen om skicket på de tyska regeringsplanen.
Tyskland • Publicerad 14 augusti 2023
Annalena Baerbock har otur med regeringsplanen. Arkivbild.
Annalena Baerbock har otur med regeringsplanen. Arkivbild.Foto: Michael Kappeler/AP/TT

Bara minuter efter att planet lyft upptäckte piloten ett problem med vingklaffarna och två timmar senare var planet och Baerbock tillbaka i Abu Dhabi i stället för på väg mot Australien som planerat.

I maj fastande Baerbock i Doha sedan hennes plan fick en skada på ett däck.

Annons

Planet som nu strandat i Abu Dhabi fick 2018 vända om med dåvarande förbundskanslern Angela Merkel och Olaf Scholz, då finansminister, ombord på väg mot ett G20-möte.

Senare samma år blev samma plan fast i Indonesien efter att gnagare gett sig på dess kablar.

Regeringen meddelar att regeringsplanen inte bara är i utmärkt skick utan också väl underhållna.

– Flygplanen underhålls så att de är att jämföra med vilket nytt flygplan som helst vad gäller säkerhet, försäkrar talespersonen Wolfgang Büchner, enligt Süddeutsche Zeitung och understryker att regeringsplanen inte är mer skadedrabbade än andra.

Planet som strandat i Abu Dhabi är dock planerat att tas ur bruk i slutet av september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons