Annons
Nyheter

Två poliser skadade i samband med derby

Brott • Publicerad 14 maj 2023
Svensk och norsk polis utanför arenan inför söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF på Tele2 arena.
Svensk och norsk polis utanför arenan inför söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF på Tele2 arena.Foto: Christine Olsson/TT

Två poliser har skadats i sammandrabbningar i samband med fotbollsmatchen mellan Hammarby och Djurgården i Stockholm.

En polis är förd till sjukhus efter att ha fått en ölburk kastad i huvudet vid Slussen vid 13.30-tiden.

Annons

– Det var en gruppering människor som höll på att drabba samman med en annan gruppering. När poliserna gick emellan fick en av dem en ölburk kastad i huvudet, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Polisen är som det verkar inte allvarligt skadad.

Strax efter klockan 14 gick ett 20-tal personer till attack mot polis vid en av ingångarna på Tele2 arena. Då skadades en polis i benet när ett föremål kastades mot polisen. En annan polis fick en bengal på sig men klarade sig utan skador.

Ingen har gripits för händelserna men polisen har inlett förundersökningar om våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman samt försök till grovt våld mot tjänsteman.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons