Annons
Nyheter

Två misstänkta för stadshusexplosion

Brott • Publicerad 16 oktober 2020
I augusti 2019 sprängdes entrén till Landskronas stadshus. Nu är två män misstänkta för att ligga bakom dådet. Arkivbild.
I augusti 2019 sprängdes entrén till Landskronas stadshus. Nu är två män misstänkta för att ligga bakom dådet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män är misstänkta för att ligga bakom stadshusexplosionen i Landskrona 2019 och dessutom för att ha anlagt bränder i staden. En 37-årig man har häktats och en 45-årig man har begärts häktad, rapporterar lokala medier.

Nyligen avslöjade polisen att brev som skickats till olika myndigheter kunnat kopplas till dåden. Brevskrivaren tog på sig ansvaret och uttryckte sig hotfullt. I onsdags anhölls de båda misstänkta i sin frånvaro, skriver Helsingborgs Dagblad .

Männen är utöver stadshusexplosionen misstänkta för att ha anlagt två bostadsbränder och en kafébrand, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons