Annons
Nyheter

Två döms till fängelse för knivskärning i Malmö

Brott • Publicerad 17 januari 2023
Polis och avspärrningar vid köpcentret Hansa i centrala Malmö efter en knivskärning i juni. Nu döms två män till fängelse. Arkivbild.
Polis och avspärrningar vid köpcentret Hansa i centrala Malmö efter en knivskärning i juni. Nu döms två män till fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män döms till fängelse efter en allvarlig knivskärning utanför köpcentret Hansa i Malmö den 18 juni. En av dem var åtalad för mordförsök och försök till grov misshandel, men Malmö tingsrätt dömer honom i stället för misshandel. Även den andre mannen döms för misshandel.

Männen, som båda är 21 år gamla, döms till fängelse i fyra respektive fem månader. En annan misshandelsåtalad frias helt och en fjärde person döms för skyddande av brottsling till villkorlig dom, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Åklagaren tog fasta på att en av de båda 21-åringarna hade blod från offret på sin högra hand och att han dessutom hade pekats ut i fotokonfrontationer. Men tingsrätten ifrågasätter tillförlitligheten i utpekandet. Eftersom ytterligare två av de åtalade hade blod från offret på sig anser Malmö tingsrätt inte att det går att slå fast att det var just mannen med blod på handen som var den som utdelade knivhugget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons