Annons
Nyheter

Två dog i anlagd brand – misstänkt släppt

Två kvinnor dog i vad som tros vara en anlagd lägenhetsbrand i Botkyrka. En man som suttit häktad misstänkt för mord har nu släppts.
Brott • Publicerad 10 maj 2023
Två personer dog när en misstänkt anlagd brand bröt ut i en lägenhet i stadsdelen Alby i Botkyrka kommun. Nu har den huvudmisstänkte släppts ur häkte. Arkivbild.
Två personer dog när en misstänkt anlagd brand bröt ut i en lägenhet i stadsdelen Alby i Botkyrka kommun. Nu har den huvudmisstänkte släppts ur häkte. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det misstänkta dådet skedde i Alby i Botkyrka den 4 mars. Två kvinnor, en i 50-årsåldern och en i 18-årsåldern, avled. Två män och en pojke skadades.

Enligt uppgift i flera medier har de boende band till en gängkopplad person, och branden utreds som ett attentat.

Annons

En dryg vecka efter branden häktades en man på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och grov mordbrand. Mannens identitet har hemlighållits med hänvisning till befarade repressalier mot anhöriga. Efter två månader i häkte släpptes mannen på måndagen.

– Jag begärde fortsatt häktning, men tingsrätten tyckte inte längre att det var sannolika skäl, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg.

Misstankarna mot mannen kvarstår. En person är häktad i sin utevaro misstänkt för att ha varit med och anlagt branden och tros gömma sig utomlands.

– Vi vet i princip var han befinner sig, säger Kajsa Lindberg, som inte vill svara på om eller när hon räknar med att kunna väcka åtal.

– Det kvarstår ett par utredningsåtgärder innan jag får en fullständig bild av hur det ser ut. Vidare är det väldigt angeläget att personen häktad i utevaro kan gripas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons