Annons
Nyheter

Sex hittade döda efter explosion i Marseille

Frankrike • Publicerad 10 april 2023
En brandbil parkerad vi det hus som rasade efter explosionen.
En brandbil parkerad vi det hus som rasade efter explosionen.Foto: Bishr El Touni/AP/TT

Minst sex personer har omkommit i den kraftiga explosion som inträffade i ett bostadshus i centrala Marseille under påsken.

Natten mot söndagen vaknade många i området – ett centralt kvarter i staden – av en smäll. Fyravåningshuset där själva explosionen tycks ha ägt rum kollapsade. Det sades inledningsvis att åtta personer saknades och fem personer i grannhusen hade skadats.

Annons

Räddningsarbetet har försvårats av svårsläckta bränder i resterna av fyravåningshuset, men Marseilles borgmästare Benoît Payan sade på måndagsmorgonen att han inte ville ge upp hoppet om att hitta fler överlevande.

– Det finns fortfarande hopp, och så länge det finns hopp kommer vi inte att sluta leta, sade han.

Inga fler levande hittades dock under måndagen och på kvällen meddelade räddningstjänsten att ytterligare två offer grävts fram. Sammanlagt hade då sex personer hittats.

Explosionen misstänks vara orsakad av en gasläcka. En stark gaslukt uppges ha spridit sig i kvarteret efter händelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons