Annons
Nyheter

Två barn döda efter explosion

En man och två små barn omkom i en brand i en lägenhet i Sundbyberg, norr om Stockholm. Före branden hördes en kraftig explosion. Polisen misstänker mord.Se bildspel från olycksplatsen längst ner i artikeln.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2013
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Fasaden på baksidan av lägenhetshuset buktar ut efter explosionen som skedde strax före klockan halv fem på fredagsmorgonen. Det luktar rök och över ingången på framsidan av huset, där polisens kriminaltekniker går ut och in, har flera fönster krossats.

När räddningstjänst och polis kom till platsen möttes de av en fullt utvecklad brand. Rökdykare sattes in och tre kroppar hittades.

Annons

Räddningstjänsten bekräftade senare för expressen.se att de döda är en man och två små barn.

Polisen rubricerar händelsen som mord.

– Det är tre omkomna människor och oklara omständigheter, då blir det mord, säger Martin Sjöli, stationsbefäl på Västerortspolisen, till TT.

Grannarna i huset vittnar om en kraftig smäll.

– Jag vaknade av att det exploderade kraftigt. Jag gick ut på balkongen och såg att grannens fönster var helt bortsprängt, säger 20-åriga grannen Leyla Hjerén till TT.

Det är oklart vad som orsakade explosionen. Polisens bombtekniker har avslutat sitt arbete vid lägenheten, utan att hitta några farliga föremål.

Kjell Lindgren, Stockholmspolisens presstalesperson, vill inte säga om polisen letar efter någon mer kropp.

(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons