Annons
Nyheter

Två anhållna för dödsskjutning i Skärholmen

Två män har gripits och anhållits misstänkta för dödsskjutningen i Skärholmen i södra Stockholm i onsdags.
Brott • Publicerad 8 april 2023
Polisens avspärrning vid tunnelbanestationen i Skärholmen i södra Stockholm efter att två män skadats i en skottlossning på onsdagskvällen.
Polisens avspärrning vid tunnelbanestationen i Skärholmen i södra Stockholm efter att två män skadats i en skottlossning på onsdagskvällen.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Jag kan bekräfta att två personer som anhållits i sin frånvaro kunnat gripas i går misstänkta för skottlossningen och att åklagaren nu under morgonen har skickat in ansökan om offentlig försvarare för dem, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

De anhållna männen är i 20- respektive 30-årsåldern och anhållna misstänkta för mord, försök till mord och vapenbrott.

Annons

– De kommer att förhöras nu under lördagen.

Det var vid 20-tiden på onsdagen som polisen fick in ett larm om skottlossning vid Skärholmens tunnelbanestation i södra Stockholm. På platsen hittade man en skottskadad man i 30-årsåldern. Senare under kvällen meddelade polisen att mannen dött av sina skador.

En stund efter det första larmet ringde en 55-årig man till SOS Alarm och uppgav att även han blivit träffad. Han ska ha befunnit sig en bit ifrån den man som sköts till döds, enligt polisen.

Polisen uppger dock att den 30-årige mannen verkar ha varit måltavla för skjutningen. Enligt medieuppgifter har han kopplingar en gängrelaterad konflikt i Vårberg och tidningen Expressen har uppgifter om att han i en tidigare polisutredning beskrivit som en "konfliktaktör" i Skärholmen.

Senast måndag klockan 12 ska åklagaren fatta beslut i häktningsfrågan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons