Annons
Nyheter

Turkiskt fartyg lämnar omstritt vatten

Turkiet/Grekland/Cypern • Publicerad 13 september 2020
Det turkiska forskningsfartyget Oruç Reis under ett tidigare uppdrag utanför Antalya i Juli. Arkivbild.
Det turkiska forskningsfartyget Oruç Reis under ett tidigare uppdrag utanför Antalya i Juli. Arkivbild.Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT

Det turkiska forskningsfartyget Oruç Reis, vars jakt på naturfyndigheter har skapat spänningar i östra Medelhavet, har återvänt till sin hemmahamn i Antalya, enligt turkiska medier.

Oruç Reis har med uppbackning av turkiska flottan letat olja och gas i vattnen mellan Grekland och Cypern, vilket fått Grekland att inleda militära övningar i området. Spänningarna ökat och de ömsesidiga beskyllningarna mellan Medelhavsländerna Turkiet, Cypern och Grekland om gränsdragningar och gasfyndigheter har avlöst varandra.

Det turkiska fartyget vände under söndagen hem, då fartygets prospektering inte var planerat att pågå längre än en dryg månad. Grekland välkomnar det faktum att Turkiet inte förnyat fartygets uppdrag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons