Annons
Nyheter

Turkiet: Sverige gör framsteg i förhandlingarna

Nato • Publicerad 25 november 2022
Oscar Stenström leder förhandlingarna för Sverige. Arkivbild.
Oscar Stenström leder förhandlingarna för Sverige. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Turkiet anser att både Sverige och Finland har tagit steg mot att uppfylla den överenskommelse som gjordes med Turkiet på Natotoppmötet i Madrid i somras.

Det säger de tre länderna i ett gemensamt uttalande efter ett möte i Stockholm på fredagen, rapporterar SR Ekot.

Annons

– Det är ännu ett litet steg på vägen mot att Sverige ska bli fullvärdiga medlemmar i Nato, säger chefsförhandlaren Oscar Stenström till Ekot.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att länderna välkomnar ett utökat samarbete mellan svenska, finska och turkiska myndigheter, polis och säkerhetspolis. Ytterligare exempel på framsteg är den utökade terrorlagstiftningen i Sverige, säger Stenström till Ekot.

Deltagandebrott i terrorlagstiftningen ska behandlas i riksdagen i början av nästa år. Med ett deltagandebrott kommer även den som stödjer en terroristorganisation på olika sätt att kunna lagföras.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons