Annons
Nyheter

Turkiet: Fler ihjälfrusna hittade vid gränsen

Turkiet • Publicerad 3 februari 2022
Fler människor har hittat ihjälfrusna vid gränsen mellan Grekland och Turkiet. Arkivbild.
Fler människor har hittat ihjälfrusna vid gränsen mellan Grekland och Turkiet. Arkivbild.Foto: Giannis Papanikos/AP/TT

Ytterligare sju döda människor har hittats nära gränsen mot Grekland, meddelar turkiska myndigheter.

Tolv personer hittades ihjälfrusna i området under onsdagen, enligt rapporter från Turkiet, som uppgav att dödsfallen inträffat efter att migranter tryckts tillbaka in i Turkiet av grekiska gränsvakter. Grekland har avvisat uppgifterna.

Annons

Under torsdagen söker polisen i området med drönare och vårdpersonal är beredd att rycka in, enligt Turkiets statliga nyhetsbyrå Anatolia.

En av de största vägarna för migranter som vill till EU från Mellanöstern, Asien och Afrika går via Turkiet. De flesta försöker ta sig in i Grekland.

Under onsdagen beskrev Greklands migrationsminister Notis Mitarachi dödsfallen som en "tragedi", men förnekade bestämt uppgifterna om att Grekland ska ha tryckt tillbaka migranterna. Han hävdar i stället att migranterna aldrig kommit fram till gränsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons