Annons
Nyheter

Trump vill se en tuffare Tillerson

USA:s president Donald Trump förnekar uppgifterna om en spricka mellan honom och utrikesminister Rex Tillerson, men säger samtidigt att han ibland önskar att Tillerson skulle vara "tuffare".
Ortsdatering • Publicerad 8 oktober 2017
Foto: Evan Vucci

– Vi har en väldigt bra relation. Vi har olika åsikter i ett antal frågor. Ibland skulle jag vilja att han var lite tuffare, men frånsett det har vi en bra relation, säger Trump enligt Reuters.

Uttalandet gjordes till journalister i Vita huset, men presidenten valde att inte gå in i detalj om vad han menade.

Annons

NBC rapporterade tidigare i veckan att Tillerson tidigare i år kallat presidenten för "idiot" och övervägt att säga upp sig. Utrikesministern förnekade att han funderat på att avgå, men ville inte kommentera uppgifterna om att han kallat presidenten för en idiot.

Spekulationerna om en spricka mellan dem tog ny fart efter att Trump för en dryg vecka sedan sade att Rex Tillerson "slösar bort sin tid" genom att försöka förhandla med Nordkorea om diktaturens kärnvapenprogram. Uttalandet kom dagen efter det att Tillerson vid ett besök i Peking meddelat att utrikesdepartementet har öppnat kommunikationskanaler med Pyongyang och undersöker möjligheterna till dialog.

På lördagen uttryckte Trump återigen att dialog med Nordkorea inte är en framkomlig väg."Överenskommelser har brutits innan bläcket hunnit torka, vilket gjort löje av amerikanska medlare. Ledsen, men bara en sak kommer att fungera", skriver han på Twitter , utan att utveckla vidare vad det är han anser "kommer att fungera".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons