Annons
Nyheter

Trump bar munskydd vid sjukhusbesök

USA:s president Donald Trump, som hittills under pandemin har undvikit att bära munskydd, besökte på lördagen ett militärsjukhus utanför Washington iförd just ett sådant.
USA • Publicerad 12 juli 2020
USA:s president Donald Trump vid ett besök på ett militärsjukhus.
USA:s president Donald Trump vid ett besök på ett militärsjukhus.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Iförd ett mörkt munskydd med presidentemblemet på gick Trump runt på Walter Reed National Military Medical Center för att besöka skadade soldater.

– Jag tror att när man är på ett sjukhus, särskilt i den speciella miljön, då man pratar med en massa soldater och människor som i vissa fall precis har kommit från operationsbordet, då tycker jag att det är jättebra att bära en mask, sade Trump.

Annons

Enligt rapporter i amerikanska medier under veckan har presidentens medarbetare vädjat till Trump att börja använda skyddet när han är ute.

Maskbärandet har blivit något av en politisk fråga i ett polariserat USA. Ofta har konservativa Trumpanhängare vägrat skydden med motivering att det hämmar deras frihet, medan mer progressiva amerikaner har rättat sig efter hälsomyndigheternas uppmaning om att bära skyddet bland folk, för att minska risken för spridning av coronaviruset.

Trump har hittills inte synts i munskydd, även om flera medarbetare i Vita huset både har testat positivt för covid-19 och, som vicepresident Micke Pence, har börjat använda skydden.

Så sent som i maj publicerade Trump ett inlägg på Twitter där han drev med Demokraternas presidentkandidat Joe Biden iförd ett munskydd.

Under lördagsdygnet bekräftades över 66 500 nya coronafall i USA, det är det mesta hittills under ett dygn. Totalt har över 3,2 miljoner människor testat positivt i landet och nära 135 000 har avlidit.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons