Annons
Nyheter

Troligt tvillingpar skådat i elefanthjord

Sri Lanka • Publicerad 9 juli 2020
Tvillingfödslar är sällsynta bland elefanter. På bilden syns elefantsyskon på en djurpark i Berlin.
Tvillingfödslar är sällsynta bland elefanter. På bilden syns elefantsyskon på en djurpark i Berlin.Foto: Jan Bauer/AP/TT

Ett par elefantungar som diar samma hona har observerats av viltvårdare i Minneriyareservatet i Sri Lanka.

Viltvårdarna är ganska säkra på att det rör sig om tvillingar även om tvillingfödslar är mycket ovanligt hos elefanter, säger naturskyddets generaldirektör Tharaka Prasad till nyhetsbyrån AFP. Nu ska man dna-analysera dynga för att försöka fastställa saken, berättar han.

Annons

En känd naturvårdare, Sumith Pilapitiy, säger han har fotograferat småttingarna och delar uppfattningen att de är tvillingar. Tvillingfödsel av elefanter har aldrig tidigare iakttagits i Sri Lanka.

Elefanter dödar varje år ett femtiotal människor i Sri Lanka, medan landets mänskliga invånare årligen dödar cirka 200 elefanter. Elefantbeståndet har minskat från 12 000 i början av 1990-talet till cirka 7 000 nu.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons