Annons
Nyheter

Tre dödsfall efter vaccinering: "Tillfällighet"

Coronaviruset • Publicerad 19 april 2021
Ålder och övrigt hälsotillstånd spelar roll om man trots vaccin insjuknar, konstaterar Region Skånes vaccinsamordnare efter dödsfall på ett äldreboende i Svedala. Arkivbild.
Ålder och övrigt hälsotillstånd spelar roll om man trots vaccin insjuknar, konstaterar Region Skånes vaccinsamordnare efter dödsfall på ett äldreboende i Svedala. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Att tre fullvaccinerade personer på samma äldreboende har avlidit med covid-19 är en tillfällighet, enligt Region Skånes vaccinsamordnare. Dödsfallen på ett äldreboende i Svedala har utretts av regionen, som inte funnit att några fel har begåtts i samband med vaccineringen, rapporterar P4 Malmöhus.

Vaccinsamordnare Per Hagstam konstaterar att inget vaccinskydd är hundraprocentigt. Ålder och övrigt hälsotillstånd spelar roll om man trots vaccin insjuknar.

– Det här understryker väl att vi måste fortsätta med de övriga åtgärderna vi har för att minimera risk – fysisk distansering och noggrann handhygien och de hygienåtgärder man har på ett äldreboende för att minska risken, säger han till radion.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons