Annons
Nyheter

Tre dödade i Nottingham – två var studenter

Tre personer har dött efter att de knivskurits och ytterligare tre är skadade efter att de körts på av en skåpbil i Nottingham. Två av de döda var studenter.
En 31-årig man har gripits misstänkt för mord – men motivet är fortfarande oklart.
Storbritannien • Publicerad 13 juni 2023
Stora delar av Nottingham är avspärrade efter våldsdådet där tre personer hittats döda och tre är skadade.
Stora delar av Nottingham är avspärrade efter våldsdådet där tre personer hittats döda och tre är skadade.Foto: Jacob King/AP/TT
Tre personer har hittats döda och tre personer är skadade efter att ha blivit påkörda av en skåpbil.
Tre personer har hittats döda och tre personer är skadade efter att ha blivit påkörda av en skåpbil.Foto: Johan Hallnäs

Den engelska staden Nottingham befinner sig i chock efter våldsdådet där tre personer mist livet.

Det första larmet om att två personer knivskurits kom in vid 04-tiden under natten till tisdagen. Väl på plats hittade polisen två avlidna personer, 19 år gamla, på gatan Ilkeston Road som sträcker sig västerut från stadskärnan mellan stadens två universitetsområden.

Annons

Vittnen uppger att de i samband med händelsen hörde skrik och såg en yngre man och kvinna bli attackerade med kniv. Därefter ska angriparen, som av ett vittne beskrivs ha varit klädd i helt svart med huva och ryggsäck, lugnt ha gått därifrån.

Tre påkörda

Kort därefter kom ännu ett larm från gatan Milton Street om flera skadade personer som blivit påkörda av en skåpbil.

Vittnet Lynn Haggitt som var på väg till jobbet vid 05.30-tiden säger att hon såg en skåpbil stanna till bredvid henne.

– Han tittade i spegeln, såg en polisbil bakom sig, sedan satte han fart, det var två personer... han körde rakt in i dessa två personer, säger hon till BBC.

Tre människor skadades vid påkörningen och vårdas nu på sjukhus. För en av dem, en man, är tillståndet allvarligt, medan de två andra bedöms vara lindrigt skadade.

Två studenter

På en annan gata i stadens centrum, Magdala Road som ligger drygt tre kilometer från platsen där de första dödsoffren hittades, upptäckte en förbipasserande ännu en död person, en man i 50-årsåldern. Polisen tror att den misstänkte gärningsmannen har stulit mannens bil innan han körde på de tre personerna.

Sammanlagt rör det sig alltså om tre döda och tre skadade efter dådet. Två av de döda var studenter, enligt Nottinghams universitet.

"Det är med stor sorg som vi bekräftar två av våra studenters plötsliga och oväntade dödsfall efter en allvarlig händelse i Nottinghams centrum under natten", lyder ett uttalande från universitetet.

Man gripen

De tre misstänkta brottsplatserna ligger på vitt skilda platser i Nottingham och stora delar av staden spärrades av. Skåpbilen stoppades sedan på en annan plats och en man kunde gripas.

"Vi tror att dessa tre händelser är sammankopplade och vi har frihetsberövat en man", lyder ett pressmeddelande från polisen.

Annons

Den gripne mannen är 31 år gammal och misstänks för mord. Enligt polisen söker man inte efter några andra misstänkta.

Oklart motiv

Motivet bakom händelsen är oklart. Polisen uppger att utredningen är i ett tidigt skede och att man fortfarande arbetar för att fastställa exakt vad som har hänt och varför.

"Det här är en fruktansvärd och tragisk händelse som har krävt tre människors liv", säger polischefen Kate Meynell enligt pressmeddelandet.

"Vi undersöker omständigheterna kring dessa incidenter med ett öppet sinne och arbetar tillsammans med polisens antiterror-enhet för att fastställa fakta – som vi normalt skulle göra under dessa typer av omständigheter", säger Meynell.

Sunak: Chockerande

Även Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har kommenterat händelsen:

"Jag vill tacka polisen och räddningstjänsten för deras pågående insatser efter den chockerande händelsen i Nottingham i morse", skriver han i sociala medier.

"Mina tankar går till de skadade, och familj och nära och kära till dem som mist livet".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons