Nyheter

Tre av de tio bästa från Ulricehamn

Oskar Svärd kom på sjunde plats, 1:55 efter Brink.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2010
Foto: Ulf Palm / Scanpix

Marcus Jönsson och Dan Moberg - båda från Ulricehamns gjorde bra ifrån sig på Vasaloppet. De knep en nionde respektive tionde plats.

Drygt 16 000 åkare. Nio mil. Snabbast av alla – Jörgen Brink, på tiden 4.02,59. Han vann på söndagen Vasaloppet efter en spurtstrid med fyra andra åkare, en spurtstrid som gjorde att kranskullan Helene Söderlund hade omöjligt att veta vilken hals som skulle prydas med segerkransen.

Brink var urstark på upploppet, och endast trefaldige Vasaloppsmästaren Daniel Tynell kunde utmana hela vägen. Men inte ens han kunde stoppa Brink från att ta sin första Vasaloppsseger i karriären.

Daniel Tynell missade segern med några decimeter. Och var besviken efter loppet.

– Just nu känns det väl förbaskat snopet. Men jag fick köra loppet precis som jag ville, och jag krämade ur mig allt på upploppet, säger Tynell till SVT.

Han var inte speciellt förvånad över att det var Brink som slog honom.

– Nej, inte alls. Han har åkt otroligt bra på långloppen som har varit i vinter.

Jörgen Brink var samlad men självklart mycket glad när han intervjuades kort efter loppet.

– Det är ju det största man kan vinna förutom OS- och VM-medaljer, säger Brink till SVT.

– Det var grymt skönt. Jag visste att Daniel är riktigt stark på det här långa upploppet så jag försökte hänga på honom och sedan gå ut med 100 meter kvar. Och det gick ju.

Moraåkaren Susanne Nyström vann Vasaloppet för damer. Det såg länge ut att bli en spurtstrid mellan henne och Sandra Hansson, men en bit ifrån mål drog Nyström ifrån och vann till slut överlägset, på tiden 4.33,07, 32 sekunder före Hansson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.