Annons
Nyheter

Tre års fängelse för dynamit i förrådet

Brott • Publicerad 26 juli 2021
Två män döms till fängelse i tre år och två månader efter polisens fynd av 25 kilo dynamit i förrådet till en lägenhet i Borås. Arkivbild.
Två män döms till fängelse i tre år och två månader efter polisens fynd av 25 kilo dynamit i förrådet till en lägenhet i Borås. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två män döms till fängelse i drygt tre år sedan polisen hittat över 25 kilo dynamit i förrådet till en lägenhet i Borås.

Männen döms för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. En tredje åtalad frias av tingsrätten, rapporterar P4 Sjuhärad.

Annons

Polisen hittade dynamiten i samband med en husrannsakan i ett annat ärende. En narkotikahund markerade mot ett förråd intill det som polisen sökte igenom.

I förrådet som hunden markerat mot stod två resväskor med dynamit. Där fanns också id-handlingar för två av de män som senare åtalades.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons