GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trångt när klubbarna på Ibiza öppnar igen

Spanien • Publicerad 23 juni 2022
Nu öppnar nattklubbarna på Ibiza. Arkivbild.
Nu öppnar nattklubbarna på Ibiza. Arkivbild.Foto: David Magnusson / SvD / TT

Nu är nattlivet på Ibiza i full gång och inne på klubbarna trängs och dansar människor som om pandemin är ett minne blott.

– Det är som om covid aldrig har hänt, säger Michelle, en 31-årig brittisk turist, till nyhetsbyrån AFP.

Innan pandemin stod turistnäringen, och då främst klubbturismen, för 84 procent av öns intäkter. När pandemin slog till drabbades ön hårt. Nattklubbarna var de första som stängde och de sista som fick öppna sin verksamhet igen när restriktionerna lättade under våren.

Men nu har turisterna hittat tillbaka till party-ön. På en utomhusklubb med utsikt över Medelhavet dansar omkring 7000 människor till musik, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Klubbägarna tror att säsongen kan bli bättre än 2019 – året innan pandemin.

– Vår förväntningar har redan överträffats. Vi kan inte veta med säkerhet, men allt pekar på att turisterna blir fler i år, säger Paloma Tur, talesperson för nattklubben Pancha till AFP.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.