Annons
Nyheter

Trafiken rullar igen efter kilometerlånga köer

Många olyckor till följd av halka inträffade under torsdagen. Trafiken på E20 utanför Laxå är åter igång efter att lastbilar kört fast och orsakat 17 kilometer långa köer på eftermiddagen.
Väder • Publicerad 21 januari 2022
Det är halt på många vägar runt om i landet. Arkivbild.
Det är halt på många vägar runt om i landet. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Gårdagens besvärliga väglag ställde till det på flera håll. Problemen har varit störst i Trafikverkets östra region, dit bland annat Uppsala län, Östergötlands län och Örebro län hör.

På E20 i södergående riktning körde flera lastbilar fast mellan Finnerödja och Laxå. Något som orsakade 17 kilometer långa köer på eftermiddagen. Problemen höll i sig in på kvällen, men vid midnatt meddelade polisen att trafiken rullar som vanligt igen, sedan 22.30-tiden.

Många olyckor

Annons

I Södermanland och i Östergötland har många olyckor inträffat under dagen, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

– Bara i Södermanland har det varit ett 30-tal olyckor. Såvitt jag vet är det inga allvarligare personskador.

Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen i region Mitt, berättar att det har varit väldigt många olyckor under dagen.

– Det rör sig om halkolyckor. I Västerås, Enköping och Uppsala är vi väl uppe i närmare 30 avåkningar och diverse olyckor, säger han.

Träd över vägar

Natten mot torsdagen drog dessutom ett oväder med kraftig blåst och snöfall fram över delar av landet. Många hushåll drabbades av strömavbrott efter att träd blåst ner över elledningar, bland annat på Gotland, i Värmlands, Jönköpings, Örebro och Gävleborgs län.

Destination Gotland ställde in färjetrafiken till Gotland, som ska återupptas på fredagen. Även tågtrafiken drabbades, till exempel ställdes flera tågavgångar in i Västsverige. De hårda vindarna orsakade också problem för vägtrafiken när träd föll över vägbanor i Svealand och norra Götaland. I Skåne föll träd över motorvägarna, E4 och E6.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons