Annons
Nyheter

Tonårsflicka död i ridolycka

En tonårsflicka har avlidit i Vårgårda efter en ridolycka, rapporterar P4 Sjuhärad.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Olyckor • Publicerad 7 november 2023

Händelsen inträffade i fredags då flickan föll av hästen och landade på en stenmur. På Sundlergymnasiet, där flickan gick, erbjuds nu krisstöd till eleverna.

– Vi mötte eleverna efter höstlovet i går och då var det konstaterat att flickan var avliden. Vi hade ett elevhälsoteam på skolan tillsammans med personal och pastorer i kommunen som fanns till hands, säger skolans rektor Maria Eriksson Svanberg.

Annons

Det finns också ett minnesbord för flickan där elever har möjlighet att skriva en hälsning.

– Det är väldigt sorgligt när en ung människa lämnar oss så snabbt och det blir ett stort tomrum. Det är svårt att förstå sig på. Men vi möts i sorgen och försöker minnas det fina som vi har fått dela med flickan, säger Maria Eriksson Svanberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons