Annons
Nyheter

Tonåring död i trädkrock – flera skadade

Olyckor • Publicerad 26 juli 2021
Skadeläget hos de unga kvinnorna som fick föras till sjukhus efter en olycka utanför Södertälje är på måndagen oklart. Arkivbild.
Skadeläget hos de unga kvinnorna som fick föras till sjukhus efter en olycka utanför Södertälje är på måndagen oklart. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En flicka i övre tonåren omkom på söndagskvällen i en olycka utanför Södertälje, när en bil med fem personer körde in i ett träd.

Alla fem, samtliga flickor i 15–19-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter. Tre av dem bedömdes ha allvarliga skador, uppgav polisen på söndagen. På måndagsförmiddagen saknar polisen uppgifter om hur allvarligt skadeläget är.

Annons

En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt vållande till annans död har inletts.

Polisen fortsätter att utreda olyckan.

– Dels i form av förhör med människor som skulle kunna ha sett någonting kring händelsen, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Polisen har tagit bilen i beslag för att göra en teknisk undersökning.

Larmet om singelolyckan, som inträffade på länsväg 522, nordväst om Södertälje, kom klockan 20.40 på söndagen. Orsaken till olyckan är ännu oklar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons