Nyheter

Tokrally på Wall Street

Aktiekurserna på börserna i New York steg mycket kraftigt på tisdagen.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2008

Vid stängning hade Dow Jones industriindex gått upp med 10,9 procent till 9 065,1, den näst största procentuella uppgången i modern tid under en enskild handelsdag. Nasdaqs kompositindex steg med 9,5 procent till 1 649,5.

Många handlare passade på att fynda bland aktier som tagit mycket stryk på sistone. Samtidigt växte en känsla av att den amerikanska centralbanken är på gång att sänka styrräntan.

Många enskilda bolag noterade rejäla kursökningar. Försäkringsbolaget American International Groups aktie for upp med 35,6 procent, medan bankjättarna Merrill Lynch och Citigroup steg med 18,6 respektive 14,8 procent.

Flygplanstillverkaren Boeings aktie steg med 15,5 procent efter beskedet om att företaget och det största fackförbundet ingått ett preliminärt avtal för att lösa konflikten som lamslagit bolagets produktion sedan september.

Oljejätten Exxons aktie steg med 13,3 procent, styrkt av en vinstrapport från konkurrenten BP. BP-aktien for upp med 15,7 procent.

Bland de få förlorarna på tisdagen fanns vitvarujätten Whirlpool, vars vinst föll kraftigt under tredje kvartalet. Nu skrivs prognosen för helåret ned kraftigt och aktiekursen rasade med 8,3 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.