Annons
Nyheter

Tjecker gick på avskedsfest för viruset

Tjeckien • Publicerad 1 juli 2020
Fest, musik och långbord i Prag.
Fest, musik och långbord i Prag.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Coronapandemin är långt ifrån över, varnar Världshälsoorganisationen WHO. Men i Tjeckien har tusentals personer samlats för att på en fest ta ett "symboliskt farväl" av viruset.

Festen anordnades i Prag i tisdags och gästerna satt ner vid ett 500 meter långt bord och kalasade på medhavd mat och dryck. De uppmuntrades att dela med sig till sina bordsgrannar och inget större avstånd hölls mellan gästerna.

Annons

– Vi vill fira coronakrisens slut genom att låta människor träffas och visa att de inte längre är rädda för att göra det. Att de inte är rädda för att ta en tugga av någons smörgås, säger kaféägaren och festfixaren Ondrej Kobza.

Tjeckien har hävt de flesta restriktioner som infördes med anledning av pandemin. Landet, som har omkring 10,7 miljoner invånare, har registrerat färre än 12 000 fall av covid-19 och 349 döda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons