Nyheter

Tivoli blöder och bantar

Danmark • Publicerad 11 juni 2020
Tivoli har hållit stängt under våren och nöjesparkens styrelseordförande konstaterar att situationen är allvarlig. Arkivbild.
Tivoli har hållit stängt under våren och nöjesparkens styrelseordförande konstaterar att situationen är allvarlig. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tivoli i Köpenhamn riskerar att gå med underskott på uppemot 100 miljoner danska kronor i år till följd av coronakrisen och kommer nu att säga upp en femtedel av personalen.

Nöjesparken har varit stängd under våren och öppnade först i måndags. Men stora konserter går inte att genomföra och färre besökare kan släppas in. Danmarks stängda gränser slår också hårt mot Tivoli – hittills tillåts bara turister från Norge, Tyskland och Island och de får inte övernatta i huvudstaden.

"Situationen är allvarlig för Tivoli", konstaterar styrelseordförande Tom Knutzen i ett pressmeddelande. Nu kommer fackliga förhandlingar att inledas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.