Annons
Nyheter

Tioåring gav bort 36 000 kronor på Tiktok – till duo från Sjuhärad

En tioåring skänkte bort 36 000 kronor i en livesändning med Sjuhäradsduon Idiotpatrullen på Tiktok.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Skene • Publicerad 15 augusti 2022
Idiotpatrullen från Skene har ofta livesändningar på Tiktok där de får digitala gåvor från sina följare.
Idiotpatrullen från Skene har ofta livesändningar på Tiktok där de får digitala gåvor från sina följare.Foto: Skärmavbild/Tiktok, Axel Norén

På populära videoappen Tiktok finns det möjlighet att ge bort digitala gåvor som kostar riktiga pengar. I en livesändning med populära duon Idiotpatrullen bestående av Amanda Nelson och Alex Jarlegren från Skene skänkte en tioåring bort totalt 36 000 kronor.

Nu går tioåringens mamma Mia ut och berättar om händelsen:

Annons

– Det blev väl någon typ utav hets när han började ge de här lejonen och fick se deras reaktioner. Han fick också reaktioner i flödet som hetsade honom och sade ”wow, mannen är du rik eller”. Han blev ju någon i det här läget. Så han skickade lejon på lejon och sen så landade det på de här summorna innan det var färdigt, säger hon till P4 Sjuhärad.

De digitala gåvorna på Tiktok som ett lejon kostar riktiga pengar. Enligt Tiktok ska den som köper gåvor vara över 18 år, dock gör plattformen inga kontroller vid köp trots att många av appens användare är under 18 år.

Sjuhäradsduon Idiotpatrullen säger till P4 Sjuhärad att de erbjudit sig att betala tillbaka sin del. De menar också att de efter händelsen informerat sina följare om 18-årsgränsen ett flertal gånger.

Efter händelsen har tioåringen mått dåligt.

– En stor skam, och för min son.. han har ju mått jättedåligt för det här. Vi skämdes ju också naturligtvis, för vi har ju föräldraansvar. Men det är otroligt svårt att ta föräldraansvar i det här fallet, säger föräldern Mia till radiokanalen.

Tiktok menar att de inte har någon information kring det aktuella fallet och skriver i en kommentar till radiokanalen att inga kontoinnehavare under 18 år kan göra köp i appen.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons