GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tio män ihjälskjutna på biljardhall i Mexiko

Mexiko • Publicerad 23 september 2022
Polis i delstaten Guanajuato. Arkivbild.
Polis i delstaten Guanajuato. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Beväpnade personer har skjutit ihjäl tio män i en biljardhall i delstaten Guanajuato i Mexiko.

Massakern inträffade i onsdags i samhället Tarimor, meddelar det regionala åklagarkontoret.

Nio av de skjutna männen dog på plats och ytterligare en avled på sjukhus.

Delstatens guvernör Diego Sinhue Rodriguez fördömer dådet, som han kallar för en "feg attack" och lovar att återställa ordningen.

Guanajuato har blivit en av Mexikos mest våldsutsatta delstater till följd av en blodig konflikt mellan två rivaliserande karteller som slåss om kontrollen över marknaderna för droger och stulet bränsle.

2006 lanserade Mexikos dåvarande regering en kontroversiell operation riktad mot drogkartellerna. Sedan dess har landet drabbats av över 340 000 mord, enligt den officiella statistiken.

Myndigheter har anklagat den organiserade brottsligheten för att ligga bakom merparten av dessa mord.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.