Annons
Nyheter

Tio döda i förmodad israelisk attack i Syrien

Syrien • Publicerad 14 september 2020

Tio proiranska milismän har dödats i ett förmodat israeliskt flyganfall i östra Syrien, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Av de döda var åtta irakier och två syrier, enligt SOHR. Ett antal vapenförråd och fordon förstördes också i attacken, som "sannolikt" genomfördes av israelisk militär, enligt SOHR-chefen Rami Abdul Rahman.

Annons

Israel har genomfört en rad flyg- och robotangrepp i Syrien sedan inbördeskriget bröt ut 2011, bland annat riktade mot iranska styrkor och syriska regimsoldater. Den israeliska militären kommenterar sällan enskilda angrepp, men bekräftade den 3 augusti att man använt stridsflyg, militärhelikoptrar och andra flygfarkoster i attacker mot militära mål i södra Syrien.

Vid sidan om Ryssland har Israels ärkefiende Iran varit en nyckelallierad till den syriska regimen under det nio år långa inbördeskriget, som skördat över 380 000 människors liv.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons