Annons
Nyheter

Tiktok lanserar bruksanvisning på svenska

Inrikes • Publicerad 12 augusti 2021
Det blir lättare för föräldrar att läsa sig till vad ungdomarna kan göra på Tiktok. Arkivbild.
Det blir lättare för föräldrar att läsa sig till vad ungdomarna kan göra på Tiktok. Arkivbild.Foto: Kiichiro Sato/AP-TT

Mobiltjänsten Tiktok, som i stor utsträckning används av barn och ungdomar, lanserar ett "säkerhetscenter" på svenska. Där finns bland annat en föräldraguide där vuxna kan bilda sig en uppfattning hur tjänstens verktyg och inställningar fungerar.

På Tiktok skapar och delar användarna korta filmklipp, ofta med dans och musik. Bolaget ägs av det kinesiska teknikföretaget Bytedance, som först lanserade appen i Kina 2016. Enligt de senaste bedömningarna har Tiktok en miljard användare, varav drygt två miljoner i Sverige.

"För att stödja familjer på plattformen introducerar Tiktok "Guardian's Guide", en one-stop-shop för att lära sig allt om Tiktok. Detta inkluderar hur du kommer igång med plattformen, säkerhets- och integritetsverktyg", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons