Nyheter

Tiger bakom lås och bom för tre dödsfall

Indien • Publicerad 7 juni 2020
En bengalisk tiger stryker runt i området Sunderbans utanför staden Calcutta i Indien. Att Indiens tigrar attackerar människor är långt ifrån ovanligt. Arkivbild.
En bengalisk tiger stryker runt i området Sunderbans utanför staden Calcutta i Indien. Att Indiens tigrar attackerar människor är långt ifrån ovanligt. Arkivbild.Foto: Joydip Kundu/AP/TT

Inte ens tigrar slipper stå till svars för sina gärningar. Nu ska den så kallade "vagabondtigern från Maharashtra" – en hane på 178 kilo – få tillbringa resten av sitt liv bakom lås och bom för att ha dödat tre människor i Indien, rapporterar tidningen The Times of India.

Vagabondtigern blev känd i Indien 2018 för att på snabbast tid ha vandrat längsta sträckan för en tiger.

På lördagen sövdes tigern ner i nationalparken Kanha för att transporteras till nationalparken Van Vihal i staden Bhopal i centrala Indien, där den sannolikt får tillbringa resten av sina dagar i isolering.

Myndigheterna uppger att tigern har fått många chanser att bo kvar i det vilda, men ändå gett sig in i människobyar, varför man tvingats att stämpla den som farlig och stänga in den enligt nya nationella riktlinjer som kom 2019. Experter säger till tidningen att det kan vara så att tigern älskar att promenera – men är en lat jägare, vilket gör att han hänger sig kvar i byar och inväntar lätta byten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.