Annons
Nyheter

Thailedare samlar parlamentet till krismöte

Thailand • Publicerad 20 oktober 2020
Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha. Arkivbild.
Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Thailands premiärminister och tidigare juntaledare Prayut Chan-O-Chas regering har godkänt att parlamentet kallas samman till en specialsession nästa vecka, mot bakgrund av de tilltagande protesterna i det auktoritära kungadömet.

Det är oklart exakt vad som ska avhandlas, enligt thailändska Nation Media, men sessionen ska hållas på måndag och tisdag.

Annons

De senaste tre månaderna har omfattande protester skakat Thailand, med udden riktad främst mot Prayut Chan-O-Chas styre, men även mot kungahusets makt. I förra veckan intensifierades demonstrationerna. Samtidigt har regimen i Bangkok svarat med hårda motåtgärder och gripit ett stort antal demonstranter.

Prayut Chan-O-Cha tog makten i Thailand i en statskupp 2014. I fjol hölls ett val, varpå juntastyret byttes ut mot en civil regering, dock fortfarande med samma person vid rodret.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons