Annons
Nyheter

Thailändsk prinsessa medvetslös i veckor

Thailand • Publicerad 8 januari 2023
Thailands äldsta prinsessa Bajrakitiyabha, här med sin far vid en tillställning 2015. Då var fadern ännu prins. Han tillträdde som kung året efter. Arkivbild.
Thailands äldsta prinsessa Bajrakitiyabha, här med sin far vid en tillställning 2015. Då var fadern ännu prins. Han tillträdde som kung året efter. Arkivbild.Foto: Mark Baker/AP/TT

Den thailändske kungens äldsta dotter, prinsessan Bajrakitiyabha, kollapsade för några veckor sedan och har ännu inte återfått medvetandet. Hon drabbades av en bakterieinfektion som påverkade hjärtat, meddelar det thailändska hovet.

Den 44-åriga prinsessans kollaps skedde den 14 december, medan hon tränade sin hund inför en tävling i staden Nakhon Ratchasima nordost om Bangkok.

Annons

Hon vårdas på sjukhus, där hennes hjärta, lungor och njurar hålls vid funktion på konstgjord väg. Hon får också antibiotika.

Läkarna har ställt diagnosen att hon drabbades av en mykoplasmabakterie som orsakade "en hjärtinflammation" och "svår hjärtarytmi", enligt hovets besked.

Bajrakitiyabha är det enda barnet från kung Maha Vajiralongkorns (regentnamn Rama X) äktenskap med sin kusin, prinsessan Soamsawali. Sedan hennes far tillträdde tronen 2016 har hon haft en framträdande roll i offentliga sammanhang och talats om som en möjlig kronprinsessa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons