Annons
Nyheter

Tesla sänker priserna igen

Ekonomi • Publicerad 7 april 2023
Teslas vd Elon Musk har sagt att han är beredd att offra lönsamheten för att kunna fortsätta växa. Arkivbild.
Teslas vd Elon Musk har sagt att han är beredd att offra lönsamheten för att kunna fortsätta växa. Arkivbild.Foto: Benjamin Fanjoy/AP/TT

För andra gången i år sänker Tesla priset på alla sina elbilar på den amerikanska marknaden. Totalt sett ligger prissänkningarna på flera av modellerna nu på runt 20 procent.

Sänkningen i januari ledde till att försäljningen ökade, vilket verkar ha gett blodad tand. Teslas vd Elon Musk har sagt att han är villig att offra Teslas lönsamhet för att kunna fortsätta växa i det nuvarande tuffa ekonomiska läget med stigande räntor och risk för lågkonjunktur.

Sedan i januari har Tesla även gjort flera andra sänkningar på delar av sin fordonsflotta i USA. Bolaget har även sänkt priserna på sina bilar i Kina, en enorm marknad där konkurrensen på elbilsmarknaden är stenhård.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons