Nyheter

Telia Sonera säger upp 700

700 får gå från Telia Sonera. Uppsägningarna berör flera orter i Sverige.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2009

Hårdast drabbas Farsta i södra Stockholm där cirka 200 tjänster försvinner.

Telia Sonera har identifierat 700 tjänster runt om i landet som anses vara övertaliga. Nedskärningen är en del av varslet om uppsägning av 1 200 personer som lades i början av året.

Totalt väntas 200 tjänster försvinna i Farsta. I Göteborg berörs 120 och i Norrköping, Malmö, Gävle och Kalmar väntas mellan 30-60 tjänster försvinna, uppger Maria Hillborg, pressansvarig vid Telia Sonera.

– Av de 700 befattningarna är 630 befattningar inom affärsområdet bredband, säger Maria Hillborg.

Detaljerna är inte klara och de berörda har ännu inte fått några uppsägningsbesked.

– Inom några veckor räknar vi med att vi ska kunna ge information till berörd personal. Det är inte ett konjunkturdrivet varsel utan det har att göra med att vi ser att vi har högre kostnader än våra konkurrenter, säger Hillborg.

Reaktionerna mot varslet har varit starka då Telia Sonera redovisat att 2008 innebar en vinst på 26 miljarder kronor.

– Vi har gått ut med information till personalen om hur olika team och befattningar som berörs. För många blir det nu verklighet och det är många känslor, säger Hillborg.

Kristin Holmström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.