Annons
Nyheter

Tarmbakterier i sex ton nötkött

Omkring sex ton hamburger- och kebabkött som kan vara smittat av tarmbakterien ehec har spritts och sålts över hela landet under fyra månaders tid.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2013

Myndigheterna kom smittan på spåret sedan två barn i Västerås insjuknat i januari.

– Det är en av de mest allvarliga matförgiftningarna som man kan drabbas av, säger Helena Storbjörk Windahl vid livsmedelskontrollen i Stockholm stad till aftonbladet.se.

Annons

Nötköttet har levererats av företaget Sven P i Stockholm, men kommer ursprungligen från ett slakteri i Holland. Vid slakt kan avföring från djuren smitta köttet.

– Är det tolv ton som kommer in så tar man inte prov på varje liten bit. Man tar ett visst antal prover, säger Yvonne Björling, vd på Sven P, till tidningen.

Av partiet på totalt tolv ton har, enligt Björling, sex ton nötfärs hunnit säljas som hamburgare eller kebabkött, resten drar man nu tillbaka.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons