Annons
Nyheter

Trist avslutning på handelsveckan i Asien

Börs • Publicerad 10 juli 2020
Tokyobörsen backade. Arkivbild.
Tokyobörsen backade. Arkivbild.Foto: Vincent Yu/AP/TT

Tokyobörsen avslutade handelsveckan i moll och hade backat vid stängning. Nikkei225-index i Tokyo sjönk 1,1 procent medan det bredare Topix-index i sin tur retirerade 1,4 procent. Det betyder att för handelsveckan som helhet slutade Nikkei225-index med en liten nedgång på 0,2 procent.

Bakgrunden till det negativa börshumöret är att antalet bekräftade covid 19-fall i Tokyo noterade ett nytt dagshögsta på 243 fall. Enligt Tokyos guvernör handlar det om utökad testning framförallt i nöjesdistrikt där det skett en stor smittosspridning. På bolagsnivå tappade bland annat bilsektorn, Nissan sjönk 2,3 procent medan Toyota i sin tur tappade 2,1 procent. Fast Retailing med klädkedjan Uniqlo sjönk 3,3 procent efter gårdagens delårsrapport när man reviderade ned sin försäljningsprognos för året som helhet. I övriga Asien noteras också tydliga nedgångar. Kospi-index i Seoul sjunker 0,8 procent, kompositindex i Shanghai är ned 1,8 procent i sluthandeln medan Hang Seng-index i Hongkong tappar 2,1 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons