Nyheter

T-banetjuv i rätten: "Behövde pengar"

Rättegången mot den så kallade tunnelbanerånaren har inletts.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2012
Foto: SL/Polisen

Den misstänkte 28-åringen dolde sitt ansikte i en vit frottéhandduk när han kom in i salen i Södertörns tingsrätt.

Åhörarplatserna i salen är fyllda till sista plats. Majoriteten av åhörarna är journalister.

Målet gäller två fall av grov stöld. Tingsrätten kommer att inleda med stölden från en sovande man på en tunnelbanestation i augusti.

Övervakningskamerornas bilder från det inträffade - vid Sandsborgs tunnelbanestation i Stockholm i början av september - spreds över världen och väckte stor avsky.

På bilderna syns en medvetslöse mannen bli överkörd av ett framrusande tåg efter att ha blivit rånad. Rånaren lät sitt offer ligga på spåret utan att larma.

Offret och hans sambo kommer att närvara vid dagens förhandling, skriver Expressen. Gärningsmannen, som åtalats för grov stöld, ska se vad han gjort mot deras familj.

– Man har så mycket tankar nu. Och ilska, säger sambon till Expressen.

I tingsrätten spelar åklagaren upp en övervakningsfilm från stölden från en sovande man i augusti.

28-åringen medger att det är han som syns på filmen.

– Jag stal telefonen för att jag behövde pengar för att äta. Jag är arbetslös och har försökt leta efter arbete utan att lyckas, säger 28-åringen via tolk.

Han berättar också, med låg röst, att han behövde pengar till mediciner eftersom han har problem med sina fötter.

Vid 14-tiden kommer tingsrätten att ta upp den uppmärksammade stölden från en 38-årig man som låg medvetslös på spåret och sedan blev påkörd av tåget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.