Annons
Nyheter

SVT Debatt skapade mediestorm

En rejäl kritikkarusell i sociala medier följde efter torsdagens SVT Debatt om den utvisningshotade tvååriga flickan Haddile.
Nyheter • Publicerad 28 september 2012

SVT ber om ursäkt för delar av programmet.

Missnöjet riktades bland annat mot sättet på vilket en man som sade sig ha varit i kontakt med Haddiles mamma kom till tals. Redan på fredagsmorgonen hade 23 anmälningar lämnats in mot programmet, enligt registratorn på Myndigheten för radio och TV.

Annons

– Detta var det mest omdömeslösa jag någonsin sett i public service, sade Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap till Aftonbladet.

Mannen, som för ett år sedan enligt uppgift suttit häktad för misshandel men släppts, sade att han hade varit i kontakt med Haddiles mamma. Han lämnade också flera uppgifter om det komplicerade fallet som motsäger det som framkommit från andra källor.

I direktsändningens eftersnack försökte redaktionen ringa upp mamman i Frankrike. Det ber SVT om ursäkt för och har nu plockat bort den delen från kanalens hemsida.

– Det var tokigt och vi har bett om ursäkt för det. Vi har tagit bort "Eftersnack" som en konsekvens av att vi tyckte att vi gjorde fel, säger Robert Olsson, SVT:s chef i Göteborg, enligt Expressens nätupplaga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons