Nyheter

Svennis i ny avlyssningshärva

Nu misstänks ytterligare en brittisk tidningskoncern för att ha avlyssnat kändisars telefontrafik.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2012
Foto: Scanpix

Bland annat ska tidigare tränaren för engelska fotbollslandslaget, Sven-Göran Eriksson, blivit avlyssnad.

Denna gång gäller det Mirror Group Newspapers, som ger ut tidningar som Daily Mirror och Sunday People.

Sven-Göran Eriksson ska ha fått sina privata meddelanden avlyssnade, uppger brittiska medier, och en advokat har lämnat in en stämningsansökan mot tidningsföretaget.

Piers Morgan, i dag programledare på den amerikanska tv-kanalen CNN, var redaktör på Daily Mirror under den period som bland annat Sven-Göran Eriksson ska ha blivit avlyssnad. Morgan förnekar all inblandning i telefonavlyssningen, enligt Financial Times.

Tre andra personer har lämnat in liknande stämningsansökningar. Det är Shobna Gulati, skådespelerska i den i Storbritannien omåttligt populära tv-serien Coronation Street, Abbie Gibson, före detta barnflicka hos superkändisarna David och Victoria Beckham, och Garry Flitcroft, tidigare kapten i fotbollslaget Blackburn Rovers.

Stämningsansökan kommer bara veckor innan domaren Brian Leveson ska lägga fram förslag till nya regler för pressens arbete i Storbritannien. Han leder också utredningen av den förra telefonavlyssningsskandalen kring den nu nedlagda nyhetstidningen News of the World.

Advokaten Mark Lewis, som representerar de fyra kändisarna, har fyra månader på sig att lägga fram sina krav, enligt Financial Times.

– Det kanske inte finns en dokumenterad rykande pistol, men vi kommer visa att det finns en rykande kula, sade han till Sky News på måndagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.