Annons
Nyheter

Svag personbilsmarknad i april

Ekonomi • Publicerad 2 maj 2023
Personbilsförsäljningen viker nedåt. Arkivbild
Personbilsförsäljningen viker nedåt. ArkivbildFoto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Antalet nyregistrerade bilar minskade med 6,2 procent i april, ned till 20 586 personbilar, enligt branschföreningen Mobility Swedens månadssiffror.

"Försäljningen av nya personbilar har bromsat in kraftigt med mer än en halvering av orderingången under årets fyra första månader. Konjunkturläget och den borttagna klimatbonusen ligger bakom minskningen", skriver Mobility Sweden.

Annons

Föreningen tillägger att tunga lastbilar fortsätter att gå starkt, upp med nästan 8 procent i april och 31 procent hittills i år.

"Trots försämrade konjunkturutsikter med hög inflation och stigande räntor, har transportvolymerna och infrastrukturaktiviteten fortsatt varit på bra nivåer samtidigt som åkerierna har behov av att förnya flottorna", skriver Sofia Linder, chefsekonom på Mobility Sweden i en kommentar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons