Nyheter

Sundin ny chef på Landvetter

Landvetter flygplats får ny chef. Gunilla Rittgård går och Olle Sundin tar över.
Nyheter • Publicerad 5 september 2008

Gunilla Rittgård kom till posten som flygplatschef från vd-stolen på cateringföretaget Coor Service Management. Nu återvänder hon till catering och konferenser, som vd för företaget Fazer Amica.

Olle Sundin blir ny chef för Landvetter flygplats. Han är nu chef för flygplatsgruppen, baserad på Landvetter. Flygplatsgruppen är en organisation för LFV:s samtliga flygplatser i landet förutom de i Stockholmsområdet. Olle Sundin kommer att ha kvar sin befattning som som chef för gruppen.

– Vi beklagar att Gunilla Rittgård slutar. Jag går in och tar hennes plats för att vi ska hålla tempot uppe i arbetet med att utveckla flygplatsen, säger Olle Sundin.

Inte långsiktigt

Det är inte säkert att han är en långsiktig lösning för chefsposten.

– Vi väljer att göra så här nu. Vi befinner oss i ett läge där mycket är på väg att förändras. När bitarna kommer på plats ska vi bestämma oss för en lösning över tiden, säger Olle Sundin.

Besked väntas från regeringen om bolagisering av Luftfartsverket. Dessutom kommer beslut om vilka flygplatser som LFV inte längre ska ansvara för.

– Samtidigt är det mycket viktigt att vi får kontinuitet i ledningen för Landvetter. Miljöprövningen pågår för fullt. Och siktet är att Landvetter inom 3-4 år ska vara bästa flygplats i Europa i sin katergori, säger den tillträdande chefen.

Tredje november sker chefsskiftet.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.