Nyheter

Styckad kropp var hustrumördare

Den styckade kropp, som hittats nedsänkt i havet utanför Strömstad, är en 65-årig man från Göteborgstrakten som varit försvunnen sedan i somras.
Nyheter • Publicerad 18 september 2013
Foto: BjËrn Larsson Rosvall / SCANPIX

Bara månader innan försvinnandet hade mannen avtjänat ett fängelsestraff för mord.

Kroppsdelarna i det paket som dykare påträffade förra helgen på 14 meters djup vid Saltö, söder om Strömstad, har identifierats av rättsodontologen. Tänderna man funnit stämde överens med ett tandkort från en 65-årig man som varit anmäld som försvunnen sedan slutet av juni i år.

Samme man har avtjänat ett fängelsestraff för mord, uppger flera medier. Han ska 2007 ha dömts till tio års fängelse efter att sommaren 2006 ha skjutit ihjäl sin hustru på en parkeringsplats i Johanneberg i Göteborg.

– Han släpptes någon gång i mars. Vad som sedan har hänt mannen vet vi inte i nuläget, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till TT.

Under onsdagen sökte polisen igenom mannens hem utanför Göteborg och knackade dörr i området.

– Precis som vanligt i en mordutredning, säger Haraldsson.

Den tekniska undersökningen i bostaden kommer troligen fortsätta under torsdagen, enligt Haraldsson.

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman för styckmordet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.