Nyheter

Stabilt för svårt knivhuggen på studentfest

Brott • Publicerad 11 juni 2022
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Åmål sedan en studentfest spårat ur natten mot lördag. Arkivbild.
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Åmål sedan en studentfest spårat ur natten mot lördag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter en urspårad studentfest i Åmål vårdas en ung man svårt knivskadad på sjukhus och en annan misstänks för mordförsök.

Polis kallades till en festlokal strax efter klockan ett under natten till lördagen. Ett eskalerande bråk hade blivit ordningsvakterna övermäktigt.

En illa knivhuggen person låg på marken, men han var vaken och talbar före turen med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Där uppgav presstjänsten för TT vid 16-tiden på lördagen att hans tillstånd är "allvarligt men stabilt".

Polis grep en jämnårig – båda är födda 2004 – som var på plats tillsammans med cirka 200 studenter och ungdomar.

– Det hade varit stök tidigare under kvällen i Åmål. Med de uppgifterna och även vittnesuppgifter så lyckas vi få fram en misstänkt gärningsman, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

En kniv hittades på brottsplatsen och polisen tog en bil i beslag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.