Nyheter

Strulande Blocket-bil väckte uppmärksamhet

Hon köpte en röd Wolksvagen Polo för två år sen av en arbetskamrat som beskrev den som "en riktig turbil. Men för Jozefine Larzen innebar affären allt annat än tur.
– Efter köpet har den bara krånglat. Tusenlapparna har bara flugit iväg, säger hon.
Nyheter • Publicerad 21 september 2012

På senaste besiktningen underkändes bilen på grund av ett rostigt fjäderfäste.

– Jag frågade vad det kostade att fixa och det var inte så dyrt. Men så på vägen hem sen rasade växellådan ihop..., säger Jozefine Larzen.

Det blev droppen som fick bägaren att rinna över. Snart kunde bilhugade spekulanter läsa en rätt uppseendeväckande annons på Blocket, med rubriken "Polo som bara ställer till problem".

– Jag var rätt förbannad när jag skrev annonsen.

Något som särskilt har varit problemfyllt med bilen är dess egenhet att plötsligt sluta fungera.

– Den har en förmåga att bara dö när man kör i vattenpölar. Så den går inte att köra i regn. En gång stannade den i knalleland mitt på dagen. När något sådant händer får man svänga upp på refugen, och vänta där i fem-tio minuter innan man kan starta den igen, säger Jozefine Larzen.

Men även om mycket har varit elände har det också funnit ljuspunkter.

– Jag har varit ute på utflykter med kompisar med den och hittat på busigheter. Och när den väl har fungerat så är det helt okej bil. Försäkringen är billig och man behöver i princip aldrig tanka med den.

Och berättelsen kan få ett lyckligt slut. En bilhandlare har visat intresse för bilen. Än är inte papperna klara, men en sak är säker. Jozefine Larzen kommer aldrig att sätta sig i bilen igen.

– Gud, nej. Aldrig i livet.

Blocketannonsen i sin helhet

"Polo som bara ställer till problem"

Nu har jag fått nog!

Jävla bilen bara krånglar. Först rasslade det och lät allmänt åt h**, vilket visade sig vara en skarv i avgasstystemet. Det är dock åtgärdat på verkstad i augusti. Strax efter det kom nästa ljud som väldigt snabbt visade sig vara oljeläckage från växellådan. Det visade sig i form av att skiten skar. Så nu går det i princip inte att köra. Eller jo det går, men det känns som att den ska skjuta i luften när som!

Som om inte de va nog så finns det en 2a att åtgärda från besiktningen (ska ombesiktigas inom ca 2 veckor) fjäderfäste övre bak rostigt. Förmodligen behöver man bara byta tallriken och inte hela benet.

En i övrigt helt okej och billig bil att både äga och köra...

Helt nytt batteri (2 veckor sen).

Fixade läckage i avgasstystemet för en mån sen.

Fin uppsättning sommardäck (på bilden) 195/55/15 samt dubbade vinterdäck på plåtfälg.

2 uppsättningar klädsel i svart/rött.

Testar att kränga bort skiten här, annars får den gå till himlen.

BVSA

Isak Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.