Annons
Nyheter

Stort tapp i försäljning av nya husvagnar

Fritid • Publicerad 11 juli 2023
Campingplatser har ett gott bokningsläge, men nyförsäljning av husbilar och husvagnar har minskat. Arkivbild.
Campingplatser har ett gott bokningsläge, men nyförsäljning av husbilar och husvagnar har minskat. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Inflation, svag krona och oro för kommande räntehöjningar påverkar försäljningen av husvagnar och husbilar. Under det första halvåret har 1 176 husvagnar nyregistrerats, vilket är en minskning med 43 procent jämfört med första halvåret i fjol, enligt Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund (HRF).

Vad gäller husbilar nyregistrerades 1 535 stycken under första halvåret, en minskning med 28 procent jämfört första halvåret 2022.

Annons

"Många konsumenter avvaktar just nu nyinvesteringar. Osäkerheten om var svensk ekonomi är på väg påverkar beslutsprocessen", kommenterar Per Nilsson, ordförande i HRF, i ett pressmeddelande.

Samtidigt märks ett ökat intresse för att semestra i husbil eller husvagn. Enligt Svensk Camping är bokningsläget lika bra eller bättre än i fjol.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons