Annons
Nyheter

Stort narkotikabeslag i Järfälla

Brott • Publicerad 7 februari 2022
Polisen har gjort ett större narkotikabeslag i Järfälla. Arkivbild.
Polisen har gjort ett större narkotikabeslag i Järfälla. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera hundra kilo cannabis har beslagtagits i Järfälla, nordväst om Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.

Tillslaget gjordes i söndags efter en tids spaning.

Annons

– Det är ett ovanligt stort beslag. Jag kan inte gå in på detaljer om det bakomliggande arbetet, men i går (söndag) uppstod ett läge där vi kontrollerade en person och gör då det här stora beslaget, säger Fredrik Bornesand, taktisk koordinator vid spaningssektionen i polisområde Stockholm nord.

Flera husrannsakningar har genomförts och två personer med koppling till organiserad och internationell brottslighet sitter anhållna misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

– Det är en stor framgång för narkotikapolisen i Stockholm. I det korta perspektivet får vi får bort narkotika från gatan och det innebär ett ekonomiskt bakslag för de kriminella nätverken, säger Fredrik Bornesand.

Bedömningen är att narkotikan skulle distribueras till ett eller flera kriminella nätverk som slåss om narkotikamarknaderna i Stockholm.

Polisen utesluter inte att fler gripanden kommer att följa inom kort.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons